Węgorz duszony z okolic Pordenone

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 16.10.2020 16:52
(brak ocen)
OCEŃ
Węgorz duszony z okolic Pordenone
Węgorz duszony z okolic Pordenone
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Węgorza kroimy na kawałki (6-7 cm), myjemy, oprószamy mąką. Do szerokiego garnka wlewamy oliwę i podsmażamy czosnek na złoty kolor. Wyjmujemy czosnek, wkładamy kawałki węgorza, dodajemy liście laurowe. Podsmażamy węgorza ze wszystkich stron na złoty kolor. Rybę solimy i pieprzymy. Wlewamy wino. Sparzamy pomidory i zdejmujemy z nich skórkę, dodajemy pulpę do garnka. Wsypujemy natkę, przykrywamy garnek i gotujemy na małym ogniu ok. 15 minut. Podajemy z gorącą polentą.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps