Wrapy a la sałatka cesarska

Tomek Woźniak, Magazyn Kuchnia 04.01.2021 16:36
(brak ocen)
OCEŃ
Wrapy a la sałatka cesarska
Wrapy a la sałatka cesarska
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Piersi podsmażamy na oliwie po 2 minuty z każdej strony. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 10 minut w temp. 180°C. 

2 / 4

W tym czasie miksujemy śmietanę z anchois, sokiem cytrynowym, sosem Worcestershire i czosnkiem, doprawiając solą oraz pieprzem. Umytą, osuszoną sałatę i upieczone piersi kroimy na cieniutkie paseczki. 

3 / 4

Na środku podgrzanych wcześniej tortilli układamy mięso, posypujemy sałatą, polewamy sosem i ściśle zawijamy. 

4 / 4

Każdy z wrapów kroimy na 6-8 kawałków. Sałatka wypełniająca wrapy to interpretacja sałatki a la Caesar. W tej formie wygodniej się ją zjada!

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps