Wrapy a la sałatka cesarska
Wrapy a la sałatka cesarska
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Pierś z kurczaka - 2Oliwa - 2 łyżkiŚmietana 12 proc. - 8 łyżekAnchois - 4 filecikiSok cytrynowy - z 1 cytrynySos worcestershire - łyżkaCzosnek - ząbekSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuSałata - 4 liście rzymskiejTortilla pszenna - 4
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Piersi podsmażamy na oliwie po 2 minuty z każdej strony. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 10 minut w temp. 180°C.
2 / 4
W tym czasie miksujemy śmietanę z anchois, sokiem cytrynowym, sosem Worcestershire i czosnkiem, doprawiając solą oraz pieprzem. Umytą, osuszoną sałatę i upieczone piersi kroimy na cieniutkie paseczki.
3 / 4
Na środku podgrzanych wcześniej tortilli układamy mięso, posypujemy sałatą, polewamy sosem i ściśle zawijamy.
4 / 4
Każdy z wrapów kroimy na 6-8 kawałków. Sałatka wypełniająca wrapy to interpretacja sałatki a la Caesar. W tej formie wygodniej się ją zjada!
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory