Wstążki z szałwią

Zuzanna Wiciejowska, Magazyn Kuchnia 18.06.2020 12:52
(brak ocen)
OCEŃ
Wstążki z szałwią
Wstążki (parpadelle) z szałwią
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Gotujemy makaron. W tym czasie roztapiamy w dużym rondlu łyżkę masła, smażymy czosnek (pokrojony w cienkie plasterki) na złoty kolor. Wyjmujemy, przekładamy do miseczki, a na tym samym maśle smażymy szałwię - wystarczy 10 sekund, powinna stać się chrupiąca. Dodajemy kiełbaskę i smażymy, rozgniatając farsz widelcem.

2 / 2

Odcedzony makaron wkładamy do rondla z szałwią i kiełbasą, dodajemy pozostałe masło, mieszamy. Wsypujemy czerwony pieprz, a jeśli trzeba, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Każdą porcję posypujemy smażonym czosnkiem i startym serem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.