Wytrawne muffiny marchewkowe

Joanna Pawełczak, Magazyn Kuchnia 26.01.2021 14:30
(brak ocen)
OCEŃ
Wytrawne muffiny marchewkowe
Wytrawne muffiny marchewkowe
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (16porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

W dużej misce łączymy mąkę z sodą, proszkiem do pieczenia, cukrem, pieprzem, orzechami i żurawinami. Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka mieszamy z olejem i wraz z marchewką dodajemy do miski z suchymi składnikami. 

2 / 2

Delikatnie mieszamy ciasto i przekładamy je do natłuszczonych lub wyłożonych papilotkami foremek do muffinów. Na wierzchu każdej babeczki układamy po kilka kostek fety, część z nich wciskając w głąb. Pieczemy 25 minut w 180°C.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.