Zielona pieczona ryba

Dorota Próchniewicz/Magazyn Kuchnia 24.09.2020 15:40
(brak ocen)
OCEŃ
Zielona pieczona ryba
Zielona pieczona ryba
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ryby kroimy na kawałki. Robimy marynatę, mieszając jej składniki. Marynatą nacieramy rybę. Selera kroimy w grubą kostkę. Dno płaskiego naczynia żaroodpornego natłuszczamy łyżką masła, układamy filety, kawałki selera, agrest. Polewamy winem. Na wierzch kładziemy gałązkę rozmarynu, resztę masła. Pieczemy 20-25 minut w temp. 180oC. Serwujemy danie w naczyniu, w którym się piekło. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps