Zupa cukiniowa z rozmarynem

Zupa cukiniowa z rozmarynem
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (1porcja)
-
Cebula - 1Oliwa - łyżkaMasło - 2 łyżkiCzosnek - 2 ząbkiRozmaryn świeży - 2 łyżeczkiBulion warzywny - 1.5 lZiemniaki - 1Cukinia - 4Dymka - 1Sól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Posiekaną cebulę szklimy 5 minut na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła. Wrzucamy pokrojony w plastry czosnek i posiekany rozmaryn. Wlewamy bulion i dodajemy plasterki ziemniaków.
2 / 3
Po zagotowaniu zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 10 minut. Dodajemy 3 cukinie pokrojone w plasterki. Gotujemy 15 minut, miksujemy w blenderze i doprawiamy do smaku.
3 / 3
Resztę cukinii - pokrojonej w kostkę - sparzamy przez 30 sekund w osolonym wrzątku. Zupę zagotowujemy jeszcze raz, dekorujemy cukinią i posiekaną dymką. Podajemy z grzankami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory