Zupa cukiniowa z rozmarynem

Magazyn Kuchnia 16.04.2021 16:18
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa cukiniowa z rozmarynem
Zupa cukiniowa z rozmarynem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Posiekaną cebulę szklimy 5 minut na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła. Wrzucamy pokrojony w plastry czosnek i posiekany rozmaryn. Wlewamy bulion i dodajemy plasterki ziemniaków. 

2 / 3

Po zagotowaniu zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 10 minut. Dodajemy 3 cukinie pokrojone w plasterki. Gotujemy 15 minut, miksujemy w blenderze i doprawiamy do smaku. 

3 / 3

Resztę cukinii - pokrojonej w kostkę - sparzamy przez 30 sekund w osolonym wrzątku. Zupę zagotowujemy jeszcze raz, dekorujemy cukinią i posiekaną dymką. Podajemy z grzankami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.