Zupa grzybowa

Magazyn Kuchnia 09.12.2019 16:58
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa grzybowa
Zupa grzybowa
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ugotuj wywar z ryb i włoszczyzny, przecedź do innego garnka. Suszone grzybki namocz i ugotuj, a wywar, w którym się gotowały, przecedź i połącz z bulionem rybnym. Wlej tyle wody, aby otrzymać 2 l zupy. Rozpuść masło, uduś na nim pokrojone w plasterki rozmrożone prawdziwki. Dodaj do zupy, a masło, w którym się dusiły, oprósz mąką, zasmaż na złoty kolor i również wymieszaj z zupą. Zagotuj. Włóż ugotowane łazanki, przypraw, posyp natką.4-6 porcji, 45 minut

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps