Zupa grzybowa z kawiorem

Magazyn Kuchnia 17.12.2019 23:39
(1 ocena)
OCEŃ
Zupa grzybowa z kawiorem
Zupa grzybowa z kawiorem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności trudny
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Grzyby pokrój na plasterki grubości 3-4 mm. W garnku o grubym dnie stop masło i usmaż na nim grzyby. Dodaj śmietankę kremówkę, porto i wywar. Doprowadź do wrzenia i gotuj około l0 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodaj mleko. Wymieszaj, zagotuj i przypraw do smaku solą i białym pieprzem. Przed podaniem dodaj śmietankę 12-proc. i roztrzep zupę trzepaczką, aby była spieniona. Ubij na sztywno 100 ml śmietany kremówki (możesz też zmiksować obie śmietany ze składnikami zupy). Zupę przelej na ogrzane talerze, na wierzchu rozłóż porcje bitej śmietany i kawioru.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.