Zupa krem z białych warzyw
Zupa krem z białych warzyw
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Seler naciowy - 1Pietruszka - 2Ziemniaki - 1Masło - 2 łyżkiBulion warzywny - 1 litrSól - do smakuGałka muszkatołowa - do smakuŚmietana kremówka 36 proc. - 1 szklanka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Obrane warzywa kroimy w kostkę, zalewamy bulionem, dodajemy masło i dusimy do miękkości.
2 / 2
Przecieramy przez sito, doprawiamy solą i gałką muszkatołową. Do zupy wlewamy tyle kremówki, aby otrzymać konsystencję kwaśnej śmietany.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory