Zupa pomarańczowo-kokosowa

Magazyn Kuchnia 19.05.2020 16:25
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa pomarańczowo-kokosowa
Zupa pomarańczowo-kokosowa
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mięso wymieszaj z curry i podsmaż bez tłuszczu (powinny zrobić się grudki). Pora pokrój w plasterki, dodaj do mięsa i smaż przez chwilę. Wlej mleko, śmietanę i bulion, wrzuć wiórki kokosowe, wymieszaj. Zagotuj, pozostaw 1-2 minuty na małym ogniu. Na koniec wrzuć do zupy fileciki wykrojone z pomarańczy i przypraw do smaku solą, cukrem i odrobiną curry.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.