Zupa z brązowej soczewicy

Magazyn Kuchnia 30.01.2020 12:42
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa z brązowej soczewicy
Zupa z brązowej soczewicy
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Cebulę oraz czosnek drobno siekamy i rumienimy na maśle. Marchew i pomidory kroimy w kostkę. Soczewicę zalewamy 1 l wody, dodajemy liść laurowy i gotujemy do miękkości (ok. 40 min). Na 15 min przed końcem gotowania dodajemy marchew, a gdy zupa jest prawie gotowa - pomidory, podsmażoną cebulkę i czosnek. Doprawiamy do smaku. Zupę podajemy udekorowaną natką pietruszki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.