Składniki (4porcje)
-
Soczewica brązowa - 20-30 dagMarchewka - 1 dużaCebula biała - 1Pomidory - 2Czosnek - 2 ząbkiMasło - łyżkaLiść laurowy - 1Natka pietruszki - wedle uznaniaPapryka mielona ostra - wedle uznaniaSól - wedle uznaniaPieprz czarny mielony - wedle uznania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Cebulę oraz czosnek drobno siekamy i rumienimy na maśle. Marchew i pomidory kroimy w kostkę. Soczewicę zalewamy 1 l wody, dodajemy liść laurowy i gotujemy do miękkości (ok. 40 min). Na 15 min przed końcem gotowania dodajemy marchew, a gdy zupa jest prawie gotowa - pomidory, podsmażoną cebulkę i czosnek. Doprawiamy do smaku. Zupę podajemy udekorowaną natką pietruszki.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory