Zupa z cebuli czerwonej

Dorota Próchniewicz, Magazyn Kuchnia 06.02.2020 11:03
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa z cebuli czerwonej
Zupa z cebuli czerwonej
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

 

Gałkę muszkatołową ścieramy na tarce. Resztę przypraw mielimy i mieszamy z gałką. Cebule i śliwki kroimy w paski. Rozgrzewamy w garnku oliwę. Wrzucamy cebule, mieszankę przypraw, liść laurowy, a po chwili śliwki. Dusimy, stopniowo dodając bulion. Pod koniec gotowania, gdy cebula będzie miękka, dodajemy ocet i sos sojowy. Zupę doprawiamy solą i podajemy z chlebem razowym lub z grzankami z pełnoziarnistego pieczywa.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA