Zupa z cebuli czerwonej

Zupa z cebuli czerwonej
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (8porcji)
-
Cebula czerwona - 4 średnieŚliwki suszone - 4Oliwa - 4 łyżkiLiść laurowy - 1Bulion drobiowy - 3.5 szklankiOcet balsamiczny - łyżkaSól - do smakuSos sojowy - łyżka, ciemnyGałka muszkatołowa - 1/2 łyżeczkiPieprz biały mielony - 1/2 łyżeczkiCynamon - 1/2 łyżeczkiKoper włoski (fenkuł) - 1/2 łyżeczki nasionAnyż - 1/2 łyżeczki, mielonyGoździki - 1/2 łyżeczki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gałkę muszkatołową ścieramy na tarce. Resztę przypraw mielimy i mieszamy z gałką. Cebule i śliwki kroimy w paski. Rozgrzewamy w garnku oliwę. Wrzucamy cebule, mieszankę przypraw, liść laurowy, a po chwili śliwki. Dusimy, stopniowo dodając bulion. Pod koniec gotowania, gdy cebula będzie miękka, dodajemy ocet i sos sojowy. Zupę doprawiamy solą i podajemy z chlebem razowym lub z grzankami z pełnoziarnistego pieczywa.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Wybory
- Kiedy głos jest nieważny? Jak głosować w wyborach parlamentarnych?
- Kto może głosować w wyborach?
- Wybory parlamentarne a frekwencja
- OBWE - co to za organizacja?
- Głosowanie przez pełnomocnika
- Jak głosować poza miejscem zameldowania?
- Wybory parlamentarne - na czym polegają?
- Głosowanie korespondencyjne - co to jest? Kto może skorzystać?
- Jak głosować poza miejscem zamieszkania?
- Karta do głosowania - jak ją wypełnić? Na co zwrócić uwagę?
- Kodeks wyborczy - nowelizacja i ważne zmiany w 2023 r.
- Jak głosować za granicą?
-
Plotki
-
Kalkulatory