Zupa z mąki, ziół i jaj z okolic Cormons

Tessa Capponi-Borawska/Magazyn Kuchnia 16.06.2020 12:50
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa z mąki, ziół i jaj z okolic Cormons
Zupa z mąki, ziół i jaj z okolic Cormons
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

 

Rozpuszczamy masło w garnku, dodajemy mąkę, podsmażamy na złoty kolor. Dodajemy kminek i majeranek, wlewamy powoli wodę, energicznie mieszając, by nie powstały grudki. Gotujemy na średnim ogniu 30 minut.

2 / 2

Do głębokich talerzy wkładamy grzanki, posypujemy je startym serem. Pod koniec gotowania zupę solimy, pieprzymy, dodajemy do niej roztrzepane jajka. Mieszamy dokładnie i rozlewamy do talerzy z grzankami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.