Składniki (4porcje)
-
Masło - 2 łyżkiMąka pszenna typ 500 - 2 łyżkiKminek - 1 łyżeczkaMajeranek świeży - 1 łyżeczkaWoda - 1/2 litraGrzanki - 4Ser żółty - 4 kopiaste łyżki startegoJajka - 2Sól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Rozpuszczamy masło w garnku, dodajemy mąkę, podsmażamy na złoty kolor. Dodajemy kminek i majeranek, wlewamy powoli wodę, energicznie mieszając, by nie powstały grudki. Gotujemy na średnim ogniu 30 minut.
2 / 2
Do głębokich talerzy wkładamy grzanki, posypujemy je startym serem. Pod koniec gotowania zupę solimy, pieprzymy, dodajemy do niej roztrzepane jajka. Mieszamy dokładnie i rozlewamy do talerzy z grzankami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory