Zupa ze szpinaku z serkiem Rocamadour
Zupa ze szpinaku z serkiem Rocamadour
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Cukinia - 300 gCzosnek - 2 ząbki średni3Oliwa - 1 łyżkaSzpinak świeży - 200 gSzczypiorek - 15 posiekanych łodyżekSól - Do smaku (z młynka)Pieprz czarny mielony - Do smaku (z młynka)Ser kozi miękki - 2 serki Rocamadour
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Cukinie myjemy i kroimy w plastry. Rozgnieciony czosnek rumienimy na oliwie, dodajemy szpinak i szczypiorek. Wrzucamy cukinię, zalewamy odrobiną wody i gotujemy 15 minut na wolnym ogniu. Miksujemy, solimy i pieprzymy.
2 / 2
Zupę podajemy gorącą, z kawałkami serka Rocamadour.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory