czereśniówka

Więcej o:

czereśniówka

  • Sery i wina

    glinianym garnku stopić dwa specjalne rodzaje sera, podlewając je białym winem. Na koniec powinniśmy dodać naparstek czereśniówki. Następnie kroimy w grubą kostkę biały chleb i przy pomocy długich widelców maczamy go w serze. Danie popija się miejscowym winem fendant, w innym bowiem wypadku w

  • Kuchnia węgierska

    się sławą wina i palinki. Z tych ostatnich polecić należy koertepalinkę, czyli gruszkówkę, niezwykłą dzięki harmonii smaku i aromatu, oraz barackpalinkę, czyli morelówkę i cseresznyepalinkę, a więc czereśniówkę. Taniego a przedniego tokaju można się napić w lekko obskurnej winiarni na Ándrassy ut obok opery

  • Kuchnia czeska. Co zjeść w Pradze?

    ) czy czereśniówki (třešňovice). Najpopularniejszym likierem jest zaś becherovka, podawana niegdyś w celach leczniczych w Karlsbadzie i wyrabiana wedle sekretnego przepisu z ziół. Ponadto Czechy są jednym z niewielu krajów, gdzie dozwolony jest wyrób i spożywanie absyntu. Czeskie piwo Choć najstarszy zapis związany

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.