Makaron domowy

Więcej o:

Makaron domowy

  • Jak i czym zrobić domowy makaron?

    , wrzącej wodzie około 2 minuty. Odcedzaj w durszlaku. Przechowywanie makaronu Warto wiedzieć, że makaron domowy można przygotować na zaś i przechowywać surowy kilka dni w lodowce. Wystarczy jedynie oprószyć go mąką, by się nie pozlepiał. Można też zamrozić przygotowany makaron ? maksymalnie na 2 miesiące

  • Przepis na domowy sos pomidorowy do makaronu. Warto dodać dokładnie te przyprawy

    do makaronu - domowy przepis Składniki: 1 kg świeżych pomidorów, 4 ząbki czosnku, zioła: tymianek, oregano, bazylia, sól, pieprz gruboziarnista, 50 ml oliwy, łyżka cukru. Sposób przygotowania: Pomidory  należy sparzyć wrzątkiem i obrać ze skóry. Jest na to łatwy sposób - wystarczy naciąć skórkę na wierzchu

  • Najzdrowsze kuchnie świata

    nienasycone kwasy tłuszczowe. Główne składniki tradycyjnych włoskich dań to warzywa, rośliny strączkowe i makaron domowego wyrobu. Prym wiodą bogate w witaminy pomidory, przygotowywane na różne sposoby, a także świeże zioła i czosnek. Główne metody przyrządzania potraw to pieczenie, grillowanie, gotowanie