Domowy budyń możemy przygotować własnoręcznie. Po spróbowaniu takiego wyrobu już nigdy więcej nie sięgniecie na sklepową półkę po torebkę budyniu w proszku. Wasze dzieci również będą chciały jeść jedynie tę wersję, która nie zawiera chemii i sztucznych składników. Jeśli wydaje się wam, że przygotowanie domowego budyniu jest trudne i czasochłonne to musimy was zawieść, bo wcale takie nie jest! To kwestia połączenia kilku składników. Budyń składa się głównie z mąki, cukru, mleka i jajek. Po połączeniu tych składników możemy już tylko rozważać, jaki smak chcemy nadać naszemu budyniowi. To bardzo proste, sami zobaczcie.
W powyższym przepisie pokazaliśmy wam jak przygotować domowy budyń waniliowy. Jednak nie jest to jedyna odmiana budyniu, jaką możecie przygotować sami w domu. Polecamy wam również inne, bardzo popularne zestawienia smakowe. Jeśli chcecie przygotować budyń czekoladowy wystarczy na samym początku dodać 3-4 łyżki naturalnego kakao. Po dokładnym wymieszaniu i wykonaniu pozostałych kroków otrzymacie wyśmienity budyń czekoladowy. Jeśli natomiast macie ochotę na budyń śmietankowy, dodajcie 200 ml kremowej śmietany o zawartości tłuszczu 30-36 proc. Takie to proste.
Zachęcamy was do stosowania naszego przepisu na domowy budyń. Stworzycie pyszny deser dla swoich bliskich i będziecie się przy tym świetnie bawić. Warto przygotować budyń własnoręcznie, jeśli chcecie podawać waszym bliskim tylko to, co najlepsze i najzdrowsze. Smacznego i powodzenia!
Zobacz również:
Pyszny bezglutenowy budyń jaglany