Był szefem kuchni w restauracji z gwiazdką Michelin. Już w styczniu Camastra otworzy nowy lokal w Warszawie

Szef kuchni Andrea Camastra otworzy restaurację w Warszawie. Lokal przy placu Trzech Krzyży wystartuje w połowie stycznia 2022 roku.

Więcej nowinek ze świata kulinariów znajdziesz na naszej stronie Gazeta.pl

Już w połowie stycznia Andrea Camastra, włoski szef kuchni, otworzy nową restaurację w Warszawie. Lokal nosi nazwę Nuta, znajduje się przy placu Trzech Krzyży 10/14 i wystartuje w połowie stycznia 2022. Szykujcie się na ucztę na najwyższym poziomie!

 
Zobacz wideo

Andrea Camastra - kim jest?

Andrea Camastra urodził się w 1980 we włoskim Monopoli. Szkolił się w najlepszych restauracjach na świecie, co pozwoliło mu osiągnąć znaczące wyróżnienia: tytuł "Szefa kuchni roku Północnej Anglii" i "Szefa kuchni przyszłości" w 2015 roku oraz tytuł "Szefa kuchni roku" od Gault&Millau w roku 2017.

 

W 2016 roku warszawska restauracja Senses, w której był szefem kuchni, otrzymała gwiazdkę Michelin. Była to druga gwiazdka przyznana restauracji w Polsce. Jednak w czasie pandemii lokal został zamknięty. 

Nuta - przygotowania

W Nucie przygotowania do otwarcia trwają - zarówno od strony organizacyjnej, jak i wizualnej. W tym samym budynku, w którym powstaje lokal Andrei Camastry, mieściła się restauracja Atelier Amaro, której właścicielem był Wojciech Modest Amaro. Na stronie lokalu widnieje jednak informacja, że jest zamknięty do odwołania. 

We wpisie poniżej możecie zobaczyć zespół nowej restauracji podczas przygotowań.

 

Nuta - menu

Na ten moment menu Nuty pozostaje jeszcze tajemnicą. Szef Camastra stawia jednak nie tylko na wyczucie i doskonały smak, lecz także na kreatywność. Przykłady jego dań zobaczycie poniżej.

 
 
 
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.