Więcej ciekawych tematów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Chcecie przygotować pyszne, cienkie naleśniki? Oto prosty przepis oraz kilka przydatnych trików, dzięki którym ciasto na naleśniki będzie idealne.
Przygotuj niezbędne składniki. Są to:
Do głębokiej miski wlewamy mleko oraz wodę. Wbijamy do środka jajka i je roztrzepujemy. Wszystko zasypujemy mąką. Całość dokładnie mieszamy. Gdy ciasto jest już gładkie i rzadkie, odstawiamy je na mniej więcej pół godziny. Dzięki temu stanie się elastyczne, Będziemy więc mogli smażyć cieniutkie naleśniki bez obaw, że będą się niszczyły w trakcie przekładania na drugą stronę. Co dalej?
Gdy naleśnik jest już odpowiednio wysmażony, obracamy go na drugą stronę. Pomagamy sobie przy tym płaską szpatułką. Z kolei kiedy jest już rumiany z drugiej strony, wykładamy do na talerz i bierzemy się za smażenie kolejnego.
Może cię także zainteresować: