Więcej przepisów na domowe obiady znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Nie jestem wielką fanką zup, ale mam kilka swoich faworytów, którzy przełamują to myślenie. Botwinka jest jedną z nich, nie sposób się oprzeć młodym, delikatnym warzywom, które zmieniają cały smak. To jedno z tych dań, które mogę jeść codziennie przez całe lato, a i tak mi się nie znudzi. Robi się ją dosłownie błyskawicznie, nie wymaga specjalnych umiejętności, a zaskoczy swoim smakiem nawet największe niejadki.
Przygotowanie:
Przygotowanie:
Botwinka najlepiej smakuje w towarzystwie ugotowanego jajka na twardo. Śmiało możesz je dodać dopiero na talerz. Nie musisz dorzucać ich do zupy. To jedna z najlepszych zup jakie można zajadać w tym sezonie. Z porcji rosołowej możesz zrobić pierogi lub potrawkę warzywną. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.