Jennifer Aniston jadła ją każdego dnia przez 10 lat na planie "Przyjaciół". Grzech jej nie spróbować

Kultowy serial "Przyjaciele", pomimo że swój debiut zaliczył 28 lat temu dalej uwielbiany jest przez wszystkich. Wiemy, jakie dania królowały na planie filmowym. Jennifer Aniston jadła tę sałatkę codziennie. Co miała w sobie takiego dobrego? Zdradzamy.

Jennifer Aniston to jedna z głównych aktorek, która znana jest z serialu "Przyjaciele". Grała tam rolę Rachel, która po dziś dzień jest pamiętana z oryginalnych i kultowych stylizacji. Nie jedna kobieta wraca także pamięcią do fryzury bohaterki, która po 28 latach wraca do łask. Aktorka podziwiana jest także za zdrowy i świeży wygląd. Okazuje się, że już na planie serialu dbała o odpowiednie odżywianie się. Wspomina się, że za kulisami Aniston zajadała się sałatką, której bazowym składnikiem jest kasza bulgur. Jest ona sycącą z dużą ilością warzyw. Legenda powtarzana przez wiele osób mówi, że aktorka jadła ją codziennie przez 10 lat na planie. Warto więc sprawdzić, dlaczego tak było.

Przepis na sałatkę Jennifer Aniston

Składniki

  • 100 g kaszy bulgur,
  • 100 g zielonego ogórka,
  • natka pietruszki,
  • kilka listków mięty,
  • pół czerwonej cebuli,
  • pół puszki ciecierzycy,
  • 50 g sera feta,
  • 30 g pistacji,
  • łyżka oliwy z oliwek,
  • łyżka soku z cytryny,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania

  1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją, która zawarta jest na opakowaniu. Odcedź i pozostaw do wystygnięcia.
  2. Następnie przygotuj dressing. Do małej miseczki wlej oliwę z oliwek i wyciśnięty sok z cytryny. Pamiętaj, aby przeciskać cytrynę przez sitko. Takim sposobem nie znajdziesz w sosie pestek. Dopraw całość solą i pieprzem i dokładni wymieszaj.
  3. Ugotowaną kasze przesyp do miski, dodaj ciecierzycę odsączoną z zalewy.
  4. Ogórka nie obieraj, jedynie dokładnie umyj. Pokrój w drobną kostkę i dodaj do reszty składników.
  5. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pistacje umieść w blenderze i zmiel. Umieść składniki w misce.
  6. Pietruszkę przemyj i posiekaj. Ser feta wyjmij z opakowania, pozbądź się wody i pokrój w małą kostkę.
  7. Wszystko dokładnie wymieszaj, na koniec polej dressingiem i ozdób listkami mięty.
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.