Słodkie i zdrowe racuchy. Świętuj ostatki w smacznym stylu Lewandowskiej. Kluczowe są dodatki

Anna Lewandowska słynie z niepowtarzalnych smaków i przepisów, które łączą z sobą dobry smak i zdrowe produkty. Z tą recepturą jest podobnie. Przysmak, który jest tak uwielbiany można zjeść w zdrowym i dalej smacznym stylu. Wypróbuj jego smak w ostatni.

Sportsmenka i żona najpopularniejszego polskiego piłkarza Roberta Lewandowskiego wie, że zdrowe odżywianie jest kluczowe w życiu każdego człowieka. Dzięki tej wiedzy potrafi łączyć pyszne i słodkie smaki ze zdrowymi składnikami. Przykładem, o którym każdy z nas słyszał chociaż raz są kulki mocy, którymi zajada się piłkarz po meczach.

Aby zbliżające się ostatni świętować w dobrym i smacznym stylu proponujemy racuchy Anny Lewandowskiej. Spoglądając na przepis od razu można stwierdzić, że nie oszczędza ona na dodatkach. Gwarantuje to najlepsze doznania smakowe i powrót do aromatów, które kojarzą się z beztroskim dzieciństwem.

Przepis na racuchy Anny Lewandowskiej

Składniki

  • 1,5 szklanki napoju kokosowego,
  • 1 jajko,
  • 2,5 szklanki mąki owsianej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 jabłko,
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • dżem brzoskwiniowy,
  • płatki owsiane,
  • rodzynki.
Zobacz wideo Drożdżowe racuchy - przepis na pyszną przekąskę

OFERTY AVANTI24.PL: Top 18 sukienek z wyprzedaży! Te modele skradły serca kobiet z branży mody, będziemy nosić je latami!

Sposób przygotowania

  1. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o większych oczkach.
  2. Do wysokiego naczynia wlej napój kokosowy, wbij jajko, przesiej mąkę oraz proszek do pieczenia. Całość zmiksuj do połączenia składników.
  3. Do powstałej masy dodaj starte jabłko, dokładnie wymieszaj i odstaw na kilka minut.
  4. Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Na rozgrzanym tłuszczu wkładaj masę wyłożoną za pomocą łyżki. Formuj ją na kształt placuszków.
  5. Tak przygotowane smaż z dwóch stron do zarumienienia. Następnie przełóż je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
  6. Racuchy podawaj wysmarowane dżemem, polane miodem i obsypane płatkami owsianymi oraz rodzynkami.

OFERTY AVANTI24.PL: Po więcej modowych inspiracji zapraszamy na Avanti24.pl

Więcej ciekawych tekstów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.