-
Haps
-
Jak przygotować
- Słodkie i zdrowe racuchy. Świętuj ostatki w smacznym stylu Lewandowskiej. Kluczowe są dodatki
Słodkie i zdrowe racuchy. Świętuj ostatki w smacznym stylu Lewandowskiej. Kluczowe są dodatki
Anna Lewandowska słynie z niepowtarzalnych smaków i przepisów, które łączą z sobą dobry smak i zdrowe produkty. Z tą recepturą jest podobnie. Przysmak, który jest tak uwielbiany można zjeść w zdrowym i dalej smacznym stylu. Wypróbuj jego smak w ostatni.
Sportsmenka i żona najpopularniejszego polskiego piłkarza Roberta Lewandowskiego wie, że zdrowe odżywianie jest kluczowe w życiu każdego człowieka. Dzięki tej wiedzy potrafi łączyć pyszne i słodkie smaki ze zdrowymi składnikami. Przykładem, o którym każdy z nas słyszał chociaż raz są kulki mocy, którymi zajada się piłkarz po meczach.
Aby zbliżające się ostatni świętować w dobrym i smacznym stylu proponujemy racuchy Anny Lewandowskiej. Spoglądając na przepis od razu można stwierdzić, że nie oszczędza ona na dodatkach. Gwarantuje to najlepsze doznania smakowe i powrót do aromatów, które kojarzą się z beztroskim dzieciństwem.
Przepis na racuchy Anny Lewandowskiej
Składniki
- 1,5 szklanki napoju kokosowego,
- 1 jajko,
- 2,5 szklanki mąki owsianej,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 jabłko,
- 1 łyżeczka oleju kokosowego,
- 1 łyżeczka miodu,
- dżem brzoskwiniowy,
- płatki owsiane,
- rodzynki.
Zobacz wideo Drożdżowe racuchy - przepis na pyszną przekąskę
OFERTY AVANTI24.PL: Top 18 sukienek z wyprzedaży! Te modele skradły serca kobiet z branży mody, będziemy nosić je latami!
Sposób przygotowania
- Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o większych oczkach.
- Do wysokiego naczynia wlej napój kokosowy, wbij jajko, przesiej mąkę oraz proszek do pieczenia. Całość zmiksuj do połączenia składników.
- Do powstałej masy dodaj starte jabłko, dokładnie wymieszaj i odstaw na kilka minut.
- Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Na rozgrzanym tłuszczu wkładaj masę wyłożoną za pomocą łyżki. Formuj ją na kształt placuszków.
- Tak przygotowane smaż z dwóch stron do zarumienienia. Następnie przełóż je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
- Racuchy podawaj wysmarowane dżemem, polane miodem i obsypane płatkami owsianymi oraz rodzynkami.
OFERTY AVANTI24.PL: Po więcej modowych inspiracji zapraszamy na Avanti24.pl
Więcej ciekawych tekstów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl