Przepis na ogórki, które zjesz w kilka sekund. Zrobienie ich to momencik
Przepisów na ogórki jest multum, ale tego z pewnością nie znasz. Zrobienie ich to krótka chwila, a zjedzenie ich potrwa jeszcze krócej. Nawet się nie obejrzysz, a już nie będzie ich na stole.
Wiele osób, w okresie letnim zastanawia się, jakie może podać przystawki lub przekąski w tak ciepłe dni. Niektórzy myślą również o tym, co oprócz mięsa można podać podczas grilla. Ten jeden przepis rozwiążę wszystkie problemy i sprawi, że będzie idealny na każdą okazję. Zrobiłam go ostatnio i nawet nie wiesz, ile pochwał dostał.
Zobacz wideo Awokado faszerowane na dwa sposoby - ulubione śniadanie trenerek fitness [HAPS FIT]
Naszą propozycję, która podbija serca wielu osobom, są faszerowane ogórki. Zrobienie ich jest banalnie proste, co tylko zachęca do ich przyrządzenia. Sprawdzają się nie tylko jako przekąski, ale także jako dodatek do dań obiadowych. Faszeruje się je serkiem śmietankowym, który nadaje lekkości i delikatności.
Przepis na ogórki faszerowane twarożkiem
Składniki
- 4 duże zielone ogórki,
- 200 g serka śmietankowego,
- 2 łyżki jogurtu naturalnego,
- ząbek czosnku, drobno posiekany,
- 2 łyżki posiekanej świeżej szczypiorku,
- sól i pieprz do smaku,
- łyżka posiekanej świeżej pietruszki,
- łyżka posiekanych orzechów włoskich.
Sposób przygotowania
- Ogórki umyj, obierz ze skóry i przekrój wzdłuż na pół. Za pomocą łyżeczki delikatnie wydrąż środek, tworząc miejsce na nadzienie.
- W misce wymieszaj serek śmietankowy z jogurtem naturalnym, aż masa będzie gładka i jednolita.
- Dodaj do masy czosnek, szczypiorek, sól, pieprz oraz opcjonalnie pietruszkę i orzechy włoskie. Dokładnie wymieszaj.
- Napełnij wydrążone ogórki przygotowanym nadzieniem, używając łyżeczki lub rękawa cukierniczego.
- Ogórki faszerowane serkiem śmietankowym podawaj od razu lub schłodź w lodówce przez około 30 minut przed podaniem, aby smaki się przegryzły. Po tym czasie są gotowe do podania, smacznego!