Nic nie smakuje tak dobrze, jak osobiście przygotowane świąteczne potrawy – zwłaszcza, gdy gotowanie odbywa się z pomocą Beaty Śniechowskiej. Już w najbliższą sobotę 11 kwietnia br. zwyciężczyni drugiej edycji programu MasterChef poprowadzi świąteczne warsztaty kulinarne, organizowane we współpracy z siecią Kaufland.
W warsztatach będzie można wziąć udział bez wychodzenia z domu – szefowa kuchni pokaże, jak przygotować wyjątkowe potrawy na świąteczny stół podczas transmisji na żywo na Instagramie sieci Kaufland. Beata Śniechowska będzie przy tym odpowiadała na dodatkowe pytania uczestników, którzy mogą zadawać je w komentarzach pod postem z transmisją.
Podczas godzinnych warsztatów, które rozpoczną się o godzinie 17:00, Beata Śniechowska przygotuje zarówno tradycyjną białą kiełbasę w sosie chrzanowo-musztardowym, jak i rozmaite pasty, dla których bazę będzie stanowiła klasyczna pasta jajeczna, czy wegetariańską propozycję na danie główne – awokado zapiekane z aromatycznymi dodatkami. Listę składników niezbędnych do gotowania na żywo z Beatą Śniechowską można znaleźć m.in. na stronie internetowej Kauflandu.
Live cooking z Beatą Śniechowską
Świąteczne warsztaty kulinarne sieci Kaufland
11 kwietnia 2020 r. (sobota)
Start: 17:00 Transmisja: Instagram Kaufland Polska
Warsztatowe menu i lista niezbędnych składników:
1. Pasta wielkanocna na trzy sposoby
Klasyczna:
· 10 jajek K-Classic ugotowanych na twardo
· 3-4 łyżki majonezu Premium K-Classic
· 1 łyżeczka musztardy Dijon K-Favourites
· sól , pieprz
Pasta jajeczna z curry, ananasem i szczypiorkiem:
· 1/3 klasycznej pasty jajecznej
· 1/5 świeżego ananasa lub 2 plastry ananasa z puszki K-Classic
· 4 łyżki posiekanego szczypiorku
· 1/3 łyżeczki curry
· 1-2 łyżki gęstego jogurtu typu greckiego K-Classic
· sól, pieprz
Wegańska pasta z tofu i ciecierzycy:
· 200 g Bio Tofu naturalnego K-take it veggie
· 200 g cieciorki z puszki
· 1 łyżeczka musztardy stołowej K-Classic
· 4 łyżki wegańskiego majonezu
· Sok z ½ cytryny
· Do smaku: sól, pieprz, kurkuma
· Do dekoracji posiekany szczypiorek
2. Awokado zapiekane z jajkami, fetą, pomidorami i limonkową gremolatą:
· 2 awokado hass
· 4 jaja K-Bio
· Ok. 70 g fety lub innego, dowolnego sera
· 4 pomidorki koktajlowe
· Skórka otarta z 1 limonki
· 1 mały ząbek czosnku
· 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
· sól i pieprz
· 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin K-Bio
3. Biała kiełbasa z w sosie chrzanowo - musztardowym
· 8 sparzonych białych kiełbas
· 4 pokrojone szalotki
· 2 ząbki czosnku
· 4 gałązki tymianku
· Ok. 100 ml bulionu warzywnego, mięsnego ostatecznie wody
· 1 łyżka musztardy K-Favourites
· 1 łyżka chrzanu stołowego K-Classic
· 300 ml śmietanki 34 %
· 20 g zimnego masła
· olej słonecznikowy K-Classic do smażenia
***
INFORMACJE O KAUFLAND
Kaufland to odnosząca sukcesy międzynarodowa sieć sklepów oferująca artykuły spożywcze oraz produkty codziennego użytku. Należy do dużych przedsiębiorstw handlowych Europy z branży nowoczesnych sklepów wielkopowierzchniowych. W całej Europie Kaufland posiada około 1200 sklepów i zatrudnia niemal 150 000 pracowników. W Polsce sieć posiada aktualnie 220 marketów i zatrudnia ok. 16 000 pracowników.
Asortyment sieci Kaufland liczy w zależności od marketu od 15 000 do 21 000 produktów. Sieć koncentruje się przede wszystkim na ofercie produktów świeżych – owoców i warzyw, produktów mlecznych, a także mięsa, wędlin, serów i ryb. Kaufland należy do czołowych przedsiębiorstw handlu detalicznego w Europie.
Kaufland realizuje swoją misję w oparciu o cztery fundamentalne wartości, którymi są: jakość, wybór, cena i prostota. Jako firma odpowiedzialna społecznie, w ramach strategii CSR pn. „Zróbmy to razem” sieć podejmuje oraz wspiera szereg działań mających na celu m.in. promowanie zdrowego odżywiania, wsparcie polskich producentów jak również szerzenie proekologicznych rozwiązań.