Jeśli szukacie prostych i sprawdzonych smaków, to wybór może być tylko jeden – InFormal Kitchen! Kuchnia inspirowana sprawdzonymi recepturami, wyselekcjonowanymi składnikami pochodzącymi z różnych regionów Polski i Europy, doświadczeniami kulinarnymi i wspomnieniami dalekich podróży. W festiwalowym menu znajduje się m.in. polik wołowy z purée szałwiowym i karmelizowanym groszkiem. Deser w dwóch wersjach to ciasteczko z młodej marchewki z kremem kawowym.
To miejsce, które oferuje kuchnię kreatywną i pełną emocji, dzięki czemu możecie odkryć nieznane dotąd smaki. Szef kuchni lubi zaskakiwać swoimi pomysłami, sprawia, że zmysły wibrują, a wyobraźnia przekracza wszelkie granice. Jeśli macie ochotę na bogate doświadczenie to zdecydowanie dobry wybór. Tutaj japońską tradycję uzupełnia innowacyjność i odwaga. Z okazji festiwalu, będziecie mieli szansę spróbować m.in. łososia z czarnym ryżem, kolendrą, mlekiem kokosowym, imbirem, tamaryndowcem, pędami bambusa oraz kombu.
Dajcie się porwać w podróż, podczas której spróbujecie nowych smaków z wielu zakątków świata. Wyjątkowy klimat, niepowtarzalny wystrój i łagodna muzyka pozwoli Wam w jeszcze lepszy sposób celebrować wspólne chwile. Szef kuchni w każde danie wkłada całe swoje serce. Jedna z propozycji to pieczona golonka z indyka z sosem winnym z młodymi porami z estragonem, chlebem na zakwasie, maślanymi rzodkiewkami oraz sałatką z wiosennych liści.
To jedna z tych restauracji, w której warto spędzić wieczór z kimś wyjątkowym. Klimatyczne i przytulne wnętrze restauracji zapewnią niezapomniane chwile. Serwowane w niej dania z pewnością urzekną Wasze kubki smakowe i sprawią, że będziecie chcieli tu wrócić. Do dyspozycji gości są dwie wersję menu. W rybnym znajdziecie łososia z ziemniakami, cukinią, brokułem i wasabi. Natomiast w wersji wege króluje polenta, pak choy z chilli i warzywami.
Restauracja, która łączy tradycyjną chińską kuchnię z wyraźną nutą nowoczesności i świeżości. Wszystkie dania są wypełnione pasją i pikanterią. To miejsce to przede wszystkim sztuka kreowania nowych smaków. Z okazji Restaurant Week, szef kuchni przygotował m.in. delikatną cielęcinę w sosie z czarnego pieprzu z groszkiem cukrowym, papryką, szalotkami oraz smażonym ryżem.
Informacje o ponad 300 restauracjach, które biorą udział w festiwalu oraz rezerwacje online na www.RestaurantWeek.pl. Festiwal potrwa do 5 lipca. W cenie 49 zł za osobę - trzydaniowe menu, festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic oraz Coca-Cola w prezencie. Każda restauracja, która bierze udział w Festiwalu, podpisała Kartę Higieny zobowiązującą do stosowani się do obowiązujących zasada sanitarno-epidemiologicznych.
Do zobaczenia przy stole!
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!