Poznaj restauracje, które biorą udział w Delivery Week 2!

Masz ochotę na kuchnię włoską lub azjatycką? A może stęskniłeś się za swoją ulubioną restauracją? Jeśli tak, mamy dla Ciebie świetną wiadomość! 17 listopada wystartowała druga edycja Delivery Week i potrwa do odwołania. W cenie 39 złotych, czeka na Ciebie 2-daniowe menu i mnóstwo prezentów od Przyjaciół Festiwalu. Nowością drugiej odsłony Delivery Week są restauracje uczestniczące w Fine Dining Week - za menu zapłacimy jedyne 59 zł. Wejdź na https://deliveryweek.pl i sprawdź, z których miejsc na kulinarnej mapie Polski warto zamówić obiad lub kolację.

Warszawa | Bottega Napoli

Bottega NapoliBottega Napoli fot. materiały reklamowe

Zawsze jest dobry czas na pizzę! Jeśli chcesz spróbować prawdziwej, neapolitańskiej, zrobionej przez włoskiego pizzaiolo Fabiano, koniecznie wybierz warszawską Bottegę Napoli. W ramach Delivery Week 2, restauracja przygotowała 2 rodzaje pizzy. W wersji wege czeka na Ciebie Margherita z sosem pomidorowym, oliwą z oliwek extra virgin z cliento, mozzarellą i bazylią. Wersja mięsna to Diavola z sosem pomidorowym, mozzarellą i salami „spianata calabrese” pikàtne. W ramach przystawki Bottega Napoli serwuje Arancino Della bottega, czyli słynną ryżową kulkę z mozzarellą, smażoną na głębokim tłuszczu. Co więcej - do każdego zamówienia restauracja dołącza w prezencie słodki bestseller - Cannolo. Skusisz się na obiad lub kolację w takim wydaniu?

Wrocław | Hala - bistro monko

Hala bistro monkoHala bistro monko fot. materiały reklamowe

Nie ma nic lepszego na duży głód jak solidna bagieta z Hali - bistro monko. Szef kuchni przygotował dwa rodzaje kanapek - z wołowiną dla mięsożercow i z jackfruitem dla wegan. Obie wersje bagietek podawane są w korzenno-kawowym sosie z kolorowym coleslawem, piklami i własnym majonezem. W ramach przystawki czeka na Ciebie hummus w słoiku z suszonymi pomidorami, rukolą, sosem sezamowym i zatharem z dodatkiem kawy monko. Nie zastanawiaj się zbyt długo, ponieważ najpopularniejsze menu szybko znikają, a szczególnie te w których znajdziesz smakowite bagietki!

Kraków | Albertina

AlbertinaAlbertina fot. materiały reklamowe

Kończą Ci się pomysły na oryginalne obiady? Bez obaw - z pomocą przychodzi krakowska Albertina. To właśnie tu zamówisz ossobuco z jelenia z kopytkami, czerwoną kapustą i sosem demi glace. Jeśli nie jesteś miłośnikiem mięsa, możesz zamówić falafel z ciecierzycy podany z pure z dyni, pyzami, pesto z pietruszki i orzechów pinii w sosie z palonych warzyw. W zestawie otrzymasz jeszcze zupę fasolową z kiełbasą jagnięcą i rydzami lub w opcji wege - krem z kiszonej kapusty. Po tygodniach gotowania możesz w końcu odpuścić wymyślanie nowych dań!

Łodź | Stare Kino

Restauracja Stare KinoRestauracja Stare Kino fot. materiały reklamowe

Jeśli marzy Ci się kuchnia polska w nowoczesnym wydaniu z akcentami kuchni międzynarodowej oraz łódzkiej kuchni regionalnej, to koniecznie postaw na Stare Kino. Restauracja przygotowała dwie wersje domowego menu, które możesz zamówić sobie, bliskim albo sąsiadowi! Opcja mięsna to filet z indyka faszerowany warzywami i boczkiem z kaszą pęczak i grillowanymi warzywami. Menu wege to makaron linguine z pesto, pomidorkami cherry, rukolą i parmezanem. W każdym zestawie znajdziesz również wyśmienity krem z dyni z płatkami migdałów. Zrób sobie lub bliskim niespodziankę i zamów obiad na jutro!

Katowice | BistrOficyna

BistroficynaBistroficyna fot. materiały reklamowe

Przed włączeniem kolejnego odcinka ulubionego serialu, warto zrobić sobie przerwę na coś pysznego. W restauracji BistrOficyna do wyboru masz dwa zestawy. Pierwsze danie to parfait z wątróbki z konfiturą z czerwonej cebuli i grzankami oraz ramen inspirowany Ramenem Ivana Orkina z kurczakiem i bonito. W menu mięsnym znajdziesz krem z kalafiora na mleku kokosowym oraz burgera ze stekiem z kalafiora w sosie teriyaki, kimchi z liści kalafiora z majonezem wegańskim i limonką. Brzmi pysznie, prawda? Uwierz na słowo, że tak samo smakuje!

Dostajesz więcej niż wydajesz!

Tegoroczna edycja Delivery Week obfituje w mnóstwo prezentów od Przyjaciół Festiwalu. Do współpracy zaproszeni zostali festiwalowi Partnerzy i Ambasadorzy, którzy od lat promują niezależną, rodzimą scenę restauracyjną. Wsparcie dla restauracji przekazała w tej edycji marka Coca-Cola. Do zamówienia realizowanego w ramach Delivery Week, każdy Gość otrzyma w prezencie puszkę 0,33l Coca-Coli Zero (od 27 listopada).

Ponadto razem z potwierdzeniem rezerwacji otrzyma unikalnego e-booka “Najlepsze PRZEPISY najlepszych RESTAURACJI”. Goście, którzy zakupią Delivery Week w dniu startu Festiwalu otrzymają 10 zł zniżki na regularny Restaurant Week, a pierwszych 6000 Gości przy płatności Blikiem 10 zł rabatu na zamówienie. Wszyscy Goście otrzymają dodatkowo kod od innogyGO uprawniający do 15 minutowego przejazdu BMW i3 i odebrania swojego zamówienia oraz mnóstwo prezentów od Przyjaciół Festiwalu w tym m.in. rabaty na odzież marki Dastan czy 30-dniowe dostępy do Audioteki. Co więcej na Gości czekają wyjątkowe konkursy z atrakcyjnymi nagrodami! Wniosek? Jest prosty, dostajesz więcej niż wydajesz!

Rezerwacje: https://deliveryweek.pl/

Festiwalowe miasta i regiony: Warszawa, Wrocław, Kraków, Łódź, Poznań, Lublin, Rzeszów, Szczecin, Śląsk

Termin Festiwalu: 17 listopada do odwołania

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.