Sprezentuj wyjścia do restauracji pod choinkę

Świąteczna akcja Restaurant Week. Z badań Narodowego Stowarzyszenia Restauracji USA wynika, że aż 62 proc. osób chce otrzymać na święta wyjście do restauracji. Jeśli nie masz jeszcze pomysłu na upominek, koniecznie sprezentuj najbliższym wyjścia do słynnych warszawskich restauracji w ramach Doświadczeń Restauracyjnych przygotowanych przez Restaurant Week.

Prezentuj popisowe menu

Ponad 2/3 osób chce na prezent wyjścia restauracyjne. Wniosek? Zamiast kolejnej pary skarpet czy nietrafionych perfum prezentuj najbliższym wyjścia restauracyjne. W świątecznej akcji Restaurant Week bierze udział kilkanaście słynnych warszawskich restauracji, w których szefowie kuchni przygotowują swoje popisowe menu w okazyjnej cenie. Wśród nich znajdziemy między innymi Meze by Teo Vafidis & Sons, Reina Steakhouse & Seafood, Restaurację Baczewskich czy Bydło i Powidło.

Jeśli jesteś więc fanem francuskich klimatów, zatrzymaj się na stacji z owocami morza - Seafood Station. Spróbujesz tu wysokiej jakości selekcji owoców morza w doskonałym wydaniu. Na gości czeka Seafood Plater Exclusive z homarem, ostrygami, tatarem z przegrzebków, mulami, kawiorem z troci francuskiej, krewetkami i langustynkami z miksem aromatycznych sosów.

Miłośnikom kuchni śródziemnomorskiej polecamy grecką fetę w Meze by Teo Vafidis & Sons. W menu znajdziesz m.in. musakę - gyros metaxę, kritharoto (makaron w sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami), grillowany ser halloumi, mix greckich oliwek, tzatziki, grecką sałatkę i pitę.

Wszystkich wielbicieli burgerów zaprasza Bydło i Powidło - pierwsza jadalnia wołowiny z prawdziwego zdarzenia. Specjalnością restauracji są steki z argentyńskiej i polskiej wołowiny. To właśnie tu zjesz najlepszego burgera w stolicy z wołowiną Hereford nadziewaną serem mimolette z dodatkiem papryczek jalapeno, karmelizowaną cebulą cukrową, sałatą, pomidorem i bułką brioche. W karcie dań znajdziesz również pastrami sliders, frytki oraz słodki deser - czekoladowe brownie z karmelem i kulką lodów oraz sernik domowy z powidłem śliwkowym.

Pełna lista doświadczeń restauracyjnych znajduje się pod linkiem: https://restaurantclub.pl/prezenty. Akcja ma formułę otwartą, co oznacza, że restauracje w dowolnym momencie mogą zgłosić chęć uczestnictwa. Jej ideą jest wzbogacenie świątecznych i poświątecznych spotkań z bliskimi. To również najlepszy i najwygodniejszy wybór dla tych, którzy nie mają czasu na przedświąteczne gotowanie oraz bieganie za prezentami.

Na tym nie koniec...

Dzięki Restaurant Club możesz wręczyć najbliższym cztery oryginalne propozycje prezentowe z wyjątkowym rabatem! Wśród nich:

  • Rok Festiwali (-33 proc.) – komplet aż czterech podwójnych rezerwacji w cenie 399 zł zamiast 592 zł na Restaurant Week 2022 (marzec–kwiecień), World Class Cocktail Festival 2022 (czerwiec–lipiec), Fine Dining Week 2022 (sierpień) oraz Restaurant Week 2022 (październik–listopad).
  • Rok Fine Dining Week (-29 proc.) – kod na dwuosobową rezerwację na najważniejsze wydarzenie sztuki restauracyjnej latem 2022 roku w cenie 199 zł zamiast 280 zł. Na Gości czeka pięciodaniowe, popisowe menu #SpozaKarty przygotowane przez najwybitniejszych Szefów Kuchni oraz festiwalowy cocktail.
  • Rok Restaurant Week (-17 proc.) – kod na dwuosobową rezerwację na dwa Festiwale najlepszych restauracji odbywające się w 2022 roku. Rezerwacja obejmuje Restaurant Week wiosenny (marzec–kwiecień) oraz jesienny (październik–listopad). Promocyjna, jeszcze niższa cena 199 zł zamiast 240 zł obejmuje trzy popisowe dania #SpozaKarty oraz festiwalowy cocktail.
  • Wiosenny Restaurant Week (-18 proc.) – kod na dwuosobową rezerwację na najpopularniejsze wydarzenie kulinarne wiosną 2022 roku! Na Gości czeka popisowe trzydaniowe menu #SpozaKarty oraz festiwalowy cocktail w specjalnej cenie 99 zł zamiast 120 zł.

Rezerwacji w specjalnej, promocyjnej cenie można dokonywać na stronie https://restaurantclub.pl/prezenty.