Sałatka ziemniaczana z bobem i kolendrą, czyli lato na talerzu. Mamy boski przepis [WIDEO]

Czy latem może być coś lepszego niż pyszne młode ziemniaczki? No chyba tylko boski bób. A my ośmieliliśmy się połączyć te dwie wakacyjne gwiazdy. Efekt? Najlepsza - nie boimy się tego słowa - propozycja na obiad, podwieczorek, kolację, lunch, piknik i w ogóle przez cały dzień.
Zobacz wideo

Sałatka ziemniaczana z bobem i kolendrą - składniki:

  • 300 g młodych ziemniaczków
  • 150 g bobu
  • 25 g oliwy  
  • pęczek kolendry
  • pęczek natki pietruszki
  • dymka  
  • limonka
  • sól i pieprz do smaku

Sałatka ziemniaczana z bobem i kolendrą - sposób przygotowania:

  1. Młode ziemniaczki umyj dokładnie i ugotuj w dobrze osolonej wodzie.
  2. Bób zblanszuj w osolonym wrzątku, wystudź w zimnej wodzie i osusz na ręczniku papierowym.
  3. Obierz bób ze skórki. Ziemniaki pokrój na mniejsze kawałki. Wymieszaj ze sobą warzywa, dymkę i zioła. Dodaj trochę oliwy, sok z limonki i dokładnie połącz składniki. Dopraw solą i pieprzem.
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.