Antrykot sous vide z sosem aromatyzowanym trybulą

Adam Chrząstowski/Magazyn Kuchnia 30.06.2020 13:27
(brak ocen)
OCEŃ
Antrykot sous vide z sosem aromatyzowanym trybulą
Antrykot sous vide z sosem aromatyzowanym trybulą
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności trudny
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Antrykot doprawiamy solą i pieprzem, obsmażamy, schładzamy. Zamykamy próżniowo w woreczku do sous vide, gotujemy w kąpieli wodnej o temperaturze 56°C przez 18 godzin. Zapakowane mięso wyjmujemy z kąpieli, pozostawiamy w worku, aby odpoczęło.

2 / 3

Zagotowujemy bulion z sokiem z cytryny, dodajemy cebulę, ziele angielskie i liść laurowy. Odparowujemy 2/3 płynu, cedzimy. Zredukowanym bulionem rozprowadzamy żółtka i ubijamy je na parze, aż uzyskamy sztywne zabaione. Potem wkręcamy cienkim strumieniem masło, doprawiamy, dodajemy porwaną trybulę.

3 / 3

Mięso rozpakowujemy, kroimy w plastry i podajemy z sosem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.