Składniki (2porcje)
-
Ziemniaki - 8Czosnek - 2 ząbkiRozmaryn suszony - 1 gałązkaWołowina - 2 kawałki antrykotu po 200-250 g każdy (najlepiej z kością)Sól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuOliwa - 4 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Ziemniaki szorujemy, pozostawiając skórkę, i kroimy w półtalarki.
2 / 4
Układamy na posmarowanej oliwą blasze, posypujemy posiekanym czosnkiem oraz rozmarynem, skrapiamy oliwą i pieczemy 40-50 minut w temperaturze 200°C.
3 / 4
Mięso solimy, nacieramy oliwą i obsmażamy po 5 minut z każdej strony.
4 / 4
Doprawiamy pieprzem i podajemy z pieczonymi ziemniakami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory