Antrykot z ziemniakami

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 18.02.2020 17:23
(brak ocen)
OCEŃ
Antrykot z ziemniakami
Antrykot z ziemniakami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Ziemniaki szorujemy, pozostawiając skórkę, i kroimy w półtalarki.

2 / 4

Układamy na posmarowanej oliwą blasze, posypujemy posiekanym czosnkiem oraz rozmarynem, skrapiamy oliwą i pieczemy 40-50 minut w temperaturze 200°C.

3 / 4

Mięso solimy, nacieramy oliwą i obsmażamy po 5 minut z każdej strony.

4 / 4

Doprawiamy pieprzem i podajemy z pieczonymi ziemniakami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps