Azjatyckie carpaccio

Azjatyckie carpaccio
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Polędwica wołowa - 200 gSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuOliwa - 4 łyżkiOgórki gruntowe - 1Mango - 1Sezam - 1 łyżka ziarenMięta - kilka listków
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Oczyszczoną, osuszoną wołowinę lekko podsmażamy, a potem kroimy w cieniutkie plasterki, doprawiamy solą i pieprzem, nacieramy oliwą i kładziemy na talerzu.
2 / 3
Mango kroimy w słupki, a ogórka w podłużne plastry i układamy na polędwicy.
3 / 3
Posypujemy sezamem oraz posiekaną miętą i/lub kolendrą. Tuż przed podaniem skrapiamy oliwą.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory