Azjatyckie carpaccio

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 06.08.2020 14:01
(brak ocen)
OCEŃ
Azjatyckie carpaccio
Azjatyckie carpaccio
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Oczyszczoną, osuszoną wołowinę lekko podsmażamy, a potem kroimy w cieniutkie plasterki, doprawiamy solą i pieprzem, nacieramy oliwą i kładziemy na talerzu.

2 / 3

Mango kroimy w słupki, a ogórka w podłużne plastry i układamy na polędwicy.

3 / 3

Posypujemy sezamem oraz posiekaną miętą i/lub kolendrą. Tuż przed podaniem skrapiamy oliwą.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.