Babeczki z cukinii

Magazyn Kuchnia 28.01.2020 18:57
(brak ocen)
OCEŃ
Babeczki z cukinii
Babeczki z cukinii
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ziemniaki gotujemy w łupinach, obieramy, robimy purée. Cebule lekko podduszamy na oliwie, dodajemy pokrojone cukinie, przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, dodajemy posiekaną natkę i dusimy 10 min. Mieszamy uduszone warzywa z purée z ziemniaków. Dodajemy tartą bułkę, ricottę, rozkłócone jajka. 4 foremki do zapiekanek smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą. Wlewamy masę do foremek, pieczemy w temperaturze 180oC przez 30 min. Podajemy babeczki na dużych plastrach świeżego pomidora.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA