Babeczki z pasztetem z kurzych wątróbek

Magazyn Kuchnia 23.01.2020 15:47
(brak ocen)
OCEŃ
Babeczki z pasztetem z kurzych wątróbek
Babeczki z pasztetem z kurzych wątróbek
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (50porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Cebulę drobno siekamy i przysmażamy na połowie masła, na małym ogniu, aż do zeszklenia (nie może się zrumienić). Czyścimy wątróbki z żyłek i tłuszczu. Dodajemy do cebuli resztę masła, zwiększamy płomień, wrzucamy wątróbki i smażymy, przewracając na wszystkie strony. Po usmażeniu powinny być w środku jasnoróżowe. Zdejmujemy wątróbki z ognia, przekładamy do miski, dodajemy twarożek, ser pleśniowy, czosnek i alkohol. Solimy i miksujemy na gładką masę. Mieszamy z oliwkami, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Schłodzony farsz wkładamy do babeczek, przybieramy koperkiem i oliwkami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps