Babeczki z pasztetem z kurzych wątróbek
Babeczki z pasztetem z kurzych wątróbek
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (50porcji)
-
Wątróbka drobiowa - 40 dkgCebula biała - 1 sztukaSerek homogenizowany - 20 dkgSer pleśniowy - 25 dkgCzosnek - 1 ząbekBrandy - 1 kieliszekMasło - 12 dkgOliwki czarne - 3 łyżeczki drobno posiekanych i słoik całychKoperek - Do dekoracjiBabeczki z kruchego ciasta - 50 szt
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Cebulę drobno siekamy i przysmażamy na połowie masła, na małym ogniu, aż do zeszklenia (nie może się zrumienić). Czyścimy wątróbki z żyłek i tłuszczu. Dodajemy do cebuli resztę masła, zwiększamy płomień, wrzucamy wątróbki i smażymy, przewracając na wszystkie strony. Po usmażeniu powinny być w środku jasnoróżowe. Zdejmujemy wątróbki z ognia, przekładamy do miski, dodajemy twarożek, ser pleśniowy, czosnek i alkohol. Solimy i miksujemy na gładką masę. Mieszamy z oliwkami, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Schłodzony farsz wkładamy do babeczek, przybieramy koperkiem i oliwkami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory