Babka poznańska

Magazyn Kuchnia 27.03.2021 20:49
(brak ocen)
OCEŃ
Babka poznańska
Babka poznańska
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Przesiej mąkę, wbij jajka, wsyp cukier i proszek do pieczenia, wlej sok z cytryny. Ucieraj mikserem, a gdy masa będzie już gładka, powoli, cienkim strumieniem, wlewaj stopione i ostudzone masło. 

2 / 2

Wymieszaj ze skórką cytrynową, napełnij formę (natłuszczoną i wysypaną tartą bułką), piecz w temp. ok. 200 st. C, aż patyczek wetknięty w ciasto będzie suchy po wyjęciu.

Rada: Jest delikatna, puszysta. Świetnie smakuje także na drugi dzień po upieczeniu, posmarowana świeżym masłem lub domową konfiturą.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA