Bajgle w stylu kaczki po pekińsku

Bajgle w stylu kaczki po pekińsku
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Kaczka - 2 udkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuSos hoisin - 3 łyżkiMięta - kilka listkówŻurawina suszona - łyżka posiekanychBajgiel - 2
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Kacze udka wkładamy do żaroodpornego naczynia, doprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową i wkładamy do piekarnika na godzinę. Odkrywamy i pieczemy jeszcze 15 minut, aż skórka stanie się chrupiąca.
2 / 2
Ogórka kroimy na cienkie długie paski. Oddzielamy mięso kaczki od kości - powinno odchodzić bardzo łatwo. Bajgle przekrawamy, podgrzewamy (w piekarniku, w tosterze albo na patelni), smarujemy dolne połówki sosem hoisin, układamy na nich kawałki mięsa, posypujemy miętą i posiekanymi żurawinami, rozkładamy paski ogórka i przykrywamy górnymi połówkami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory