Bajgle w stylu kaczki po pekińsku

Tomek Woźniak, Magazyn Kuchnia 20.05.2021 21:37
(brak ocen)
OCEŃ
Bajgle w stylu kaczki po pekińsku
Bajgle w stylu kaczki po pekińsku
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Kacze udka wkładamy do żaroodpornego naczynia, doprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową i wkładamy do piekarnika na godzinę. Odkrywamy i pieczemy jeszcze 15 minut, aż skórka stanie się chrupiąca. 

2 / 2

Ogórka kroimy na cienkie długie paski. Oddzielamy mięso kaczki od kości - powinno odchodzić bardzo łatwo. Bajgle przekrawamy, podgrzewamy (w piekarniku, w tosterze albo na patelni), smarujemy dolne połówki sosem hoisin, układamy na nich kawałki mięsa, posypujemy miętą i posiekanymi żurawinami, rozkładamy paski ogórka i przykrywamy górnymi połówkami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps