Bób z cebulkami

Anna Włodek/Magazyn Kuchnia 10.07.2020 13:38
(brak ocen)
OCEŃ
Bób z cebulkami
Bób z cebulkami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Obgotowany przez 2 minuty bób obieramy ze skórki. Pokrojoną w kostkę wędlinę podsmażamy na maśle i dodajemy obrane, nie pokrojone cebulki. Pozostawiamy na ogniu przez 5 minut, często mieszając. Wrzucamy bób, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Tuż przed podaniem posypujemy cząbrem. Podajemy gorący.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.