Bób z ziołami i białą kiełbasą

Tadeusz Pióro/Magazyn Kuchnia 18.06.2020 17:22
(brak ocen)
OCEŃ
Bób z ziołami i białą kiełbasą
Bób z ziołami i białą kiełbasą
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Bób gotujemy i wyłuskujemy. Kiełbasę wkładamy do zimnej wody, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 5 minut, odcedzamy i kroimy w grube plastry. Pocięty drobno boczek podsmażamy w oliwie, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek, podsmażamy kilka minut, wlewamy wino i wodę.

2 / 3

Kiedy płyn wyparuje, dodajemy kiełbasę i liść laurowy. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem 10 minut. Dodajemy bób i zioła, oraz sól i pieprz, i gotujemy jeszcze 10 minut bez pokrywki.

3 / 3

Podajemy z chrupiącą bagietką lub wiejskim chlebem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps