BRUSCHETTY z pomidorami i guacamole

Haps 23.01.2020 14:20
(4 oceny)
OCEŃ
BRUSCHETTY z pomidorami i guacamole
W dzisiejszym odcinku królować będą imprezowe przekąski! Tomasz, jak zawsze czujny i przebiegły, zaprezentuje Wam pyszne bruschetty z pomidorami i guacamole. Zapewniamy smaczne i chrupiące doznania - zatem do dzieła!
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (0porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 7

Bagietki pokrój na centymetrowe kromki. Ułóż je na blaszce wysmarowanej oliwą. Skrop je również z wierzchu i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza na ok. 10 minut. W międzyczasie przygotuj składniki na dwie wersje bruschetty.

2 / 7

Bruschetta z pomidorami i serem: do pomidorów dodaj cebulę, czosnek, posiekane zioła, świeżo zmielony pieprz i sól. Całość wymieszaj.

3 / 7

Bruschetta z guacamole: za pomocą łyżki wyjmij miąższ z awokado, pokrój go zgrubnie i przełóż do miski. Do środka dodaj także pokrojoną w kostkę cebulę, posiekaną papryczkę chili i połówki pomidorków koktajlowych. Dopraw całość sokiem z limonki, pieprzem i solą. Wszystkie składniki rozgnieć za pomocą widelca.

4 / 7

Połowę upieczonych grzanek wyjmij na talerz.

5 / 7

Resztę kromek posmaruj sosem pomidorowym, posyp startym parmezanem i rozkruszoną fetą. Ponownie wstaw je do piekarnika na 10 minut.

6 / 7

Na pozostałe grzanki nałóż po łyżce guacamole i posyp je listkami kolendry.

7 / 7

Bruschetty z pomidorami wyjmij z piekarnika i udekoruj listkami bazylii.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA