Bułeczki z makiem i wędzonym pstrągiem
Bułeczki z makiem i wędzonym pstrągiem
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (5porcji)
-
Masło - 10 dagMusztarda dijon - 2 łyżeczkiBułka kajzerka - 6 z makiemSałata - 6 liściPstrąg - 6 filetów wędzonychCytryna - sok z 1Sól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuKoperek - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Masło mieszamy z musztardą i smarujemy przekrojone bułeczki. Kładziemy na nich liście umytej sałaty i rybę. Kropimy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem, dekorujemy koperkiem.
Jadaliśmy też różnego rodzaju sałatki: z tuńczykiem, z jajkiem, często łączyliśmy warzywa z owocami. Stąd pomysł na dodawanie kawałków melona do rzodkiewek i liści sałaty albo mieszanie melona i ogórków (w końcu to jedna rodzina!).
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory