Bułeczki z makiem i wędzonym pstrągiem

Tessa Capponi-Borawska/Magazyn Kuchnia 19.11.2020 13:47
(brak ocen)
OCEŃ
Bułeczki z makiem i wędzonym pstrągiem
Bułeczki z makiem i wędzonym pstrągiem
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Masło mieszamy z musztardą i smarujemy przekrojone bułeczki. Kładziemy na nich liście umytej sałaty i rybę. Kropimy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem, dekorujemy koperkiem.

Jadaliśmy też różnego rodzaju sałatki: z tuńczykiem, z jajkiem, często łączyliśmy warzywa z owocami. Stąd pomysł na dodawanie kawałków melona do rzodkiewek i liści sałaty albo mieszanie melona i ogórków (w końcu to jedna rodzina!).

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.