Churros tradycyjne

Magazyn Kuchnia 21.01.2020 16:13
(brak ocen)
OCEŃ
Churros tradycyjne
Churros tradycyjne
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ciasto przygotowujemy poprzedniego dnia. Wodę zagotowujemy z tłuszczem. Do wrzątku wsypujemy mąkę i sól, zmniejszamy płomień i mocno mieszamy ciasto drewnianą łyżką. Wyrabiamy, aż masa będzie gładka i błyszcząca (jak na ptysie). Gdy trochę ostygnie, dodajemy jajka, mieszamy. Następnego dnia rozgrzewamy olej w szerokim garnku. Szprycę do nakładania kremu napełniamy ciastem i wyciskamy do gorącego oleju długie paluchy (ciasto jest dosyć twarde, więc szpryca musi być mocna). Gorące churros osączamy na papierowym ręczniku, posypujemy cukrem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.