Ciastka migdałowe

Magda Duklas/Magazyn Kuchnia 27.12.2019 18:32
(brak ocen)
OCEŃ
Ciastka migdałowe
Ciasteczka migdałowe
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (0porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Migdały sparzamy, obieramy i mielemy wraz z cukrem. Dodajemy masło, cynamon i likier. Mieszamy i formujemy z masy kulki. Placki ciasta filo kroimy w kwadraty, każdy smarujemy rozpuszczonym masłem i umieszczamy na nim kulkę z masy. Ciasto składamy w poprzek na pół (powstaną trójkąty), brzegi zaklejamy żółtkiem. Smażymy w głębokim oleju, a gdy ciastka się zrumienią, zanurzamy je w miodzie i posypujemy migdałami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA