Ciastka z mąki jęczmiennej

Ciastka z mąki jęczmiennej
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (20porcji)
-
Masło - 125 gMiód pszczeli - 1 łyżeczkaSól - 1 łyżkaMaślanka - 1 litrMąka jęczmienna - 500 gPłatki jęczmienne - 750 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mieszamy wszystkie składniki, rozsmarowujemy masę na wyściełanej pergaminem blasze. Zaznaczamy nożem kwadratowe porcje. Pieczemy 20 minut w 200 st. C. Kroimy i podajemy ciepłe - na słodko z dżemem lub na słono, posmarowane masłem i oprószone szczyptą soli ziołowej.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Wybory
- Kiedy głos jest nieważny? Jak głosować w wyborach parlamentarnych?
- Kto może głosować w wyborach?
- Wybory parlamentarne a frekwencja
- OBWE - co to za organizacja?
- Głosowanie przez pełnomocnika
- Jak głosować poza miejscem zameldowania?
- Wybory parlamentarne - na czym polegają?
- Głosowanie korespondencyjne - co to jest? Kto może skorzystać?
- Jak głosować poza miejscem zamieszkania?
- Karta do głosowania - jak ją wypełnić? Na co zwrócić uwagę?
- Kodeks wyborczy - nowelizacja i ważne zmiany w 2023 r.
- Jak głosować za granicą?
-
Plotki
-
Kalkulatory