Ciastka z mąki jęczmiennej

Ciastka z mąki jęczmiennej
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (20porcji)
-
Masło - 125 gMiód pszczeli - 1 łyżeczkaSól - 1 łyżkaMaślanka - 1 litrMąka jęczmienna - 500 gPłatki jęczmienne - 750 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mieszamy wszystkie składniki, rozsmarowujemy masę na wyściełanej pergaminem blasze. Zaznaczamy nożem kwadratowe porcje. Pieczemy 20 minut w 200 st. C. Kroimy i podajemy ciepłe - na słodko z dżemem lub na słono, posmarowane masłem i oprószone szczyptą soli ziołowej.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory
- Wirtualny alkomat
- Kalkulator opłacalności montażu instalacji LPG
- Mile na kilometry
- Kalkulator rozmiaru opon
- Kalkulator zużycia paliwa
- Kalkulator mocy
- Ile kalorii mają frytki?
- Przelicznik: centymetry (cm) i cale (in) na stopy (ft)
- Przelicz Nm na lb/ft i kGm
- Kalkulator mocy - przelicznik kW/KM. Sprawdź kalkulator online
- Kalkulator momentu obrotowego