Creme brulée z foie gras

Magda Duklas/Magazyn Kuchnia 16.02.2021 17:27
(brak ocen)
OCEŃ
Creme brulée z foie gras
Creme brulée z foie gras
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Foie gras miksujemy ze śmietaną, żółtkami, solą, cukrem, porto i przyprawami. Dodajemy mocno podgrzane mleko i znów miksujemy. Przecedzamy przez drobne sitko i wstawiamy na minimum 2 godz. do lodówki.

2 / 3

Rozlewamy masę do miseczek, ustawiamy na ściereczce w brytfance, wlewamy gorącą wodę do połowy wysokości miseczek. Przykrywamy folią aluminiową. Zapiekamy 45-90 minut (w zależności od wielkości naczyń) w 130°C. Wstawiamy do lodówki na minimum 5 godzin.

3 / 3

Posypujemy cukrem i przypalamy palnikiem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.