Curry z rzodkiewkami

Marta Dymek/Magazyn Kuchnia 18.12.2019 17:44
(brak ocen)
OCEŃ
Curry z rzodkiewkami
Curry z rzodkiewkami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Cebulę kroimy w kostkę, imbir, chilli i czosnek siekamy. Cebulę szklimy na oleju, dodajemy imbir, czosnek i chilli oraz kumin i kolendrę. Mieszamy i smażymy na średnim ogniu przez 3-5 minut. Oczyszczone rzodkiewki kroimy w ćwiartki, wrzucamy na patelnię razem z listkami kafiru, groszkiem i orzechami nerkowca. Porządnie mieszamy, wlewamy mleko kokosowe i sos sojowy. Dusimy na średnim ogniu 10-12 minut, aż sos się zredukuje i wyraźnie zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem,posypujemy listkami kolendry, podajemy z ryżem lub pieczywem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA