Czeska zupa czosnkowa
Czeska zupa czosnkowa
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Cebula - 1 sztOlej rzepakowy - 1 łyżkaCzosnek - 4 ząbkiBulion wołowy - 1 kostka lub 1 litrWegeta (przyprawa do zup) - Do smakuSól - Do smakuChleb - 1 mały okrągły bochenek do podania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Odkrój wierzch chleba i wybierz miękisz. Cebulę i posiekany czosnek zeszklij na oleju. Wlej litr wody, gdy zacznie wrzeć, włóż kostkę bulionową. Przypraw solą i wegetą. Dodaj kilka łyżek miękiszu chleba, wbij jajka. Zupę od razu zmiksuj, aby jajka się nie ścięły.
2 / 2
Podawaj w chlebie.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory