Cztery fasole
Cztery fasole
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (1porcja)
-
Fasola czerwona sucha - 1/2 szklanki (lub nakrapianej)Bób - szklanka (może być mrożony)Fasola czarna - 1/2 szklanki suchejFasolka szparagowa żółta - szklana, pociętej na 3-cm kawałkiCebula czerwona - 1Rzeżucha - 1/2 szklanki (mogą być kiełki brokuła)Kiełki słonecznika - 1/2 szklanki
-
Na sos
Oliwa - 100 mlOcet jabłkowy - 2 łyżkiMiód pszczeli - łyżkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Przez noc moczymy suche fasole, potem gotujemy je do miękkości - około 45 minut. Możemy też użyć fasoli w puszce (należy wziąć jej wtedy dwa razy więcej). Gotujemy bób i żółtą fasolkę.
2 / 3
Wszystkie fasole mieszamy razem, dodajemy pokrojoną w półksiężyce cebulę i kiełki.
3 / 3
W oddzielnej miseczce przyrządzamy sos. Mieszamy oliwę z octem i miodem, przyprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy sałatkę i mieszamy.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory