Dorsz z chorizo

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 01.07.2020 14:10
(brak ocen)
OCEŃ
Dorsz z chorizo
Dorsz z chorizo
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Wrzucamy na patelnię kawałki pokrojonego w plasterki chorizo: wytopiony z kiełbaski tłuszcz doprawi rybę i nada jej lekko czerwonawy kolor.

2 / 4

Filet myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, nacieramy solą, pieprzem i kładziemy na rozgrzaną patelnię (skórą do dołu, ryba nie skurczy się wtedy i nie rozpadnie). Smażymy 3-4 minuty z każdej strony.

3 / 4

Na drugiej patelni podsmażamy przez chwilę na oliwie koper włoski pokrojony w słupki, bakłażana pokrojonego w plasterki oraz czosnek pokrojony w płatki. Na koniec dorzucamy pomidorki i lekko je podsmażamy, tak by się nie rozpadły.

4 / 4

Gotową rybę układamy na warzywach i posypujemy posiekaną bazylią.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA