Fajitas

Haps 06.02.2020 15:03
(brak ocen)
OCEŃ
Fajitas
Prawdziwy Meksyk w kuchni! Przygotujcie egzotyczną ucztę i zaskoczcie swoich gości (albo domowników) pysznymi fajitas z kurczakiem, warzywami i guacamole.
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Kurczaka, paprykę i cebule pokrój w cienkie paski. Mięso przełóż do miski, dodaj kumin, wędzona paprykę, pieprz, sól i łyżkę oleju. Wyciśnij także sok z połowy limonki. Całość wymieszaj i odstaw na 30 minut do zamarynowania. Po tym czasie na patelni rozgrzej łyżkę oleju i usmaż kurczaka. Zdejmij go z patelni, a na pozostałym tłuszczu usmaż także paprykę i cebulę. Gdy zmiękną znów dodaj kurczaka.

 

Na tortille wyłóż po dwie łyżki guacamole, a na nie po porcji kurczaka z warzywami. Całość przykryj sałatką z pomidorów (pokrojone w kostkę pomidory wymieszaj z posiekaną cebulą), plasterkami ostrej papryki, kilkoma kleksami gęstej śmietany i listkami kolendry.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA