Flaki z Florencji

Magazyn Kuchnia 28.01.2020 18:51
(brak ocen)
OCEŃ
Flaki z Florencji
Flaki z Florencji
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Do garnka z rosołem wlewamy wino, stawiamy na ogień. Gdy dojdzie do wrzenia, wrzucamy jarzyny, zioła i przyprawy. Gotujemy bez pokrywki na wolnym ogniu przez 10 minut. Następnie wkładamy podzielone na cztery części flaki i pozwalamy im lekko pykać przez pół godziny. Gasimy ogień, przykrywamy garnek i zostawiamy na 10 minut. Podajemy z kartoflami z wody, okraszonymi toskańską oliwą. Szczodrze przyprószamy pieprzem z młynka. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps