Składniki (4porcje)
-
Rosół - 1 lWino białe - kieliszek wytrawnegoCebula - 1 pokrojona na ćwiartkiMarchewka - 1 przecięta wzdłużSeler naciowy - 1 gałąźCzosnek - 3-4 zgniecione ząbkiBazylia - 4 listkiGoździki - 4 wbite w kawałki cebuliKoncentrat pomidorowy - 1 łyżkaSól - szczyptaTrawieniec - 75 dag
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do garnka z rosołem wlewamy wino, stawiamy na ogień. Gdy dojdzie do wrzenia, wrzucamy jarzyny, zioła i przyprawy. Gotujemy bez pokrywki na wolnym ogniu przez 10 minut. Następnie wkładamy podzielone na cztery części flaki i pozwalamy im lekko pykać przez pół godziny. Gasimy ogień, przykrywamy garnek i zostawiamy na 10 minut. Podajemy z kartoflami z wody, okraszonymi toskańską oliwą. Szczodrze przyprószamy pieprzem z młynka.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory