Frittata sycylijska

Magazyn Kuchnia 29.01.2020 14:47
(brak ocen)
OCEŃ
Frittata sycylijska
Frittata sycylijska
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Brokuły opłukać i osączyć. Marchewkę oczyścić, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać i pokroić w dużą kostkę. Natkę pietruszki i listki selera umyć, osuszyć i grubo posiekać. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i smażyć brokuły, marchewkę, kukurydzę, cebulę, liście selera i natkę pietruszki. Przyprawić pieprzem oraz solą i smażyć 10 min na małym ogniu (można podlać małą ilością wody). Zdjąć z ognia i nieco ostudzić. Jajka przyprawić pieprzem i solą, roztrzepać z pecorino i wymieszać z warzywami.

Pozostałą oliwę rozgrzać na drugiej patelni i smażyć masę jajeczno-warzywną. Gdy spód się zrumieni, zsunąć omlet na duży, płaski talerz i odwracając spodem do góry, położyć ponownie na patelni, aby zrumienić drugą stronę.

Podawać z sałatą i białym pieczywem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.